Društvo, evo kratke retrospektive sa Finala four-a Basketaša NS 2016.

VIDEO SA CELIM TOKOM ALL STARA 2015 MOŽETE POGLEDATI KLIKOM OVDE

Prvi Basket tour Basketaša NS je osvojila ekipa Miloša Medenice koja je igrala u sastavu Miloš Medenica, Branislav Poznić, Goran Demko i Steva Popov. Polufinalni mečevi su donela mala iznenađenja. Ekipa V. Momčilovića je uspela da se vrati posle poraza u prvom basketu 12 – 21  i sa pobedom u drugom basketu od 21 – 10 prođu u finale. Drugi polufinalni par su činile ekipe S. Majstorovića i M. Medenice. Najviše zahvaljujući odličnoj igri Medenice njegova ekipa se plasirala u finale zahvaljujući pobedom u 1. basketu 21 – 17, da bi drugi basket ekipa Saleta dobila 21- 20 što ukupno nije bilo dovoljno za finale.

Finalni meč je takođe doneo uzbuđenja i lepu igru. Prvi meč dobija Medenica rezultatom 18 – 10 a drugi meč dobija ekipa  Momčilovića 21 – 19. Na taj način ekipa Medenice osvaja prvu Basket ligu Basketaša NS 2016, zlatne medalje, ček na 5000 din i put u Morahalom.

 

2

 

U pauzi između polufinala i finala održano je takmičenje za najboljeg trojkaša Basketaša NS. Pobednik za 2016 je S. Majstorović sa 19 trojki, Srebrni je P. Stamenković sa 16 ubačenih a treći B. Igić sa takođe 16 ali lošiji u doigravanju za srebro.

Trojkaši kraj

 

Pobednik u zakucavanju je jednoglasnom odlukom sudija, Marko Ljubičić kome je medalju uručio prvak sveta u basketu Marko Savić.

Kucanje kraj

 

Evo još nekih lepi fotografija sa Final four-a:

Zajednička fotografija finalista:

24

Drugoplasirana ekipa u sastavu Vladimir Momčilović, Marko Ljubičić i Boris Igić:

MOMCILOVIC SLIKA KRAJ

 

Dve ekipe koje su zajedno osvojile treće mesto, su ekipe u sastavu:

S. Majstorović, P. Peruško, B. Krivokuća i N. Đurin

5

Đuka Batina, I. Petković, M. Ničić i S. Vojnović ( Adam Šarić na žalost nije mogao učestvovati 🙁 )

3

Kapiteni ekipa koje su zajedno osvojile 3. mesto i bronze. I. Petković i S. Majstorović i kapiten 5. plasirane ekipe Marko Reljić.

9

Medalje su primili i kapteni 6. plasirane ekipe Igor Cvijanović, 7. plasirane ekipe Ljuba Jovanov i 8. plasirane ekipe Z. Babić

7

Za MVP-a i najboljeg strelca proglašen je Miloš Medenica kome je dve zlatne medalje uručio Milan Basta koji je pomogao da se takmičenje održi:

MEDENICA KRAJ

 

Hvala svim članovima koji su pomogli oko organizacije a posebna zahvalnost ide Milanu Basti i Bojanu Galiću koji su pomogli da se Final four održi.

Vidimo se sledeće godine !