Video sa FINAL 6 možete pogledati klikom “OVDE”

Završen i je četvrti po redu Finalni turnir Basketaša NS FINAL 6 koji se održao 21.04.2019. Prvi nosioci turnira u sastavu Petar Stamenković, Dušan Mađarev, Srđan Galešev, Miloš Medenica i Sale Majstorović, opravdala je ulogu favorita, i nešto lakše nego što se očekivalo po prvi put osvojila Finalni turnir i putovanje u Spa&Well Morahalom, zlatne medalje i graviraju se na prelazni pehar. U mečevima po grupama viđena su iznenađenja, pa tako drugi nosioc turnira, ekipa Mićović gubi prvi meč od ekipe Škrbić 22-20 a drugi meč protiv ekipe Miljević gubi u jednom momentu 15-10 ali preokreće i ide u polufinale kao drugi na ekipu Sale, a mnogi su odma rekli da je to finale pre finala. Ekipa Miljević u borbi za polufinale sa ekipom Škrbić kao da je ostala bez energije zbog vrlo napornog 1. meča, pa Škrbić vodi u jednom momentu 12 – 3 i na kraju sa 21 – 6 Škrbić kao 1. ide u plufinale iz grupe B. Ekipa Sale bez većih problema dobija oba meča u grupi A 21- 17 i 21- 14, dok je veća borba viđena u borbi za plasman u polufinale između ekipa Stolić i Trifković. Ekipa Trifković je imala vođstvo tokom većeg dela meča ali ekipa Stolić je konstatno bila za petama i meč se završava 21 – 15.

Prvi polufinalni meč Sale – Mićović je bio prilično neobičan, ekipa Sale otvara meč fantastično i vodi 18 – 6, a tada su budi ekipa Mićović i serijom od čak 11- 0 dolazi na koš zaostatka. Ekipa Sale pri rezultatu 18 – 17 daje koš i tada ističe 12 minuta vremena predviđenog za igru. Drugi polufinalni meč ekipa Škrbić opravdava ulogu blagog favorita i ubedljivim rezultatom protiv ekipe Trifković 21 – 6 ide u finale.

Meč za treće mesto se igra na produžetke i ekipa Mićović uspeva da postigne pobednički koš za 22- 20 i uzme bronzu. Finale donosi lepršavu igru ekipe Sale, koja preciznim šutevima za tri brzo rešava pitanje pobednika Finalnog turnira Basketaša NS za 2018/2019 rezultatom 21 – 6.

Drugoplasirana ekipa Škrbić u sastavu Milan Škrbić, Vladimir Sučević i Vladimir Momčilović.

Trećeplasirana ekipa Mićović u sastavu: Andreja Mićović, Nemanja Milošević i Srđan Andrić

Četvoroplasirana ekipa Trifković u sastavu: Aleksandar Trifković, Marko Stojimenovski i Nikola Dževerdanović

Petoplasirna ekipa Stolić u sastavu: Dragan Stolić, Mirko Topić i Đorđe Lazarević

Petoplasirana ekipa Miljević u sastavu: Vuk Miljević, Slobodan Jović, Srđan Nikolić i Miloš Kocevski

Rezultati :

Sudije su bile Pajo Čobankov i Mile Vujadinović a zapisničari Predrag Suknović i Sretko Stojičić.

Statistika sa mečeva:

Nagradno putovanje pobednika FINAL 6 “BASKETAŠA NS” 2018/2019. Petar Stamenkovic, Dušan Mađarev, Srđan Galešev, Aleksandar Saša Majstorović (Milos Medenica opravdano odstutan  )11.01.2020