Društvo, ovde se možete podsetiti All stara Basketaša NS održanog 19.02.2023

 

 

Deveto po redu ALL STAR Basketaša NS održan je 19.02.2023.

Takmičenje 2023  je prošlo u lepoj atmosferi. Pripreme za samo takmičenje je počelo izradom medalja za najbolja tri trojkaša sa posvetom na poleđini i logom Basketaši NS. Kupljene su i stavljene nove mrežice kako bi osećaj trojke bio lepši , rekovi su utegnuti, kamera je sve zabeležila u HD rezoluciji, urađena je muzika od 90 sekundi sa brodskom sirenom na 30 i 60 sekundi kao orjentir brzine šutiranja. Volonteri Miroljub Mamuzić i Stefan Majstorović koji su kao zapisničari uredno i tačno vodili zapisnik, merili vreme za šutiranje i ispratili žreb za redolsed šutiranja takmičara veliko hvala . Urađena je lepa pozivnica u vidu postera sa fotografijama najboljih šutera na prethodnih osam All Star-ova. I na kraju možda i najlepše, urađene su divne fotografije i video da bi uspomene što manje izbledele

POSTER POZIVNICA:

Medalje za takmičare:

Takmičari i broj postignutih trojki u kvalifikacijama:

Finalisti i broj postignutih trojki u finalu:

 

Deveti All Star Basketaša NS u šutiranju trojki doneo je interesantno i ne izvesno takmičenje 14 specijalista za trojke. Zbog tehničkih problema sa kamerom u video nema prvih 5 tamičara i izvinjenje njima. Prvi šutira Rankov i pogađa 9 trojki što je odličan rez za debitanta. 2. šutira Svitlica pogađa 12 iako pokazuje da je odličan šuter. Zubić pogađa 8 iako se očekivalo više. Joksimović pogađa samo 4 trojke, verovatno pod pritiskom. Kravić pogađa takođe samo 7 i izmiče mu finale. Sale pogađa 15 trojki i zauzima prvo mesto u kvalifikacijama. Dobranić pogađa 14 i “štedi” se za finale 🙂 . M. Pivnički pogađa odličnih 15 i deli 1. mesto u kvalif. Nuhodžić pogađa 12. Junior I. Pivnički pogađa 12 i obezbeđuje dodatne kvalif. Jović daje samo 4 što je malo za njegov kalibar. Igić bronzani iz 2016 iznenađujuće ispada sa samo 9 trojki. Poljak daje 7 trojki. Gavrić daje 12. Pošto je 4 takmičara imalo 12 trojki dodatne kvalifikacije su održane, Svitlica nije iskoristio ponovnu šansu i daje samo 10 trojki iako se računao da će u finale. Nuhodžić, bronzani iz 2018, daje 13 i ide u finale, I. Pivnički postiže 11 i izmiče mu finale. Gavrić pokazuje da je odličan šuter i daje 15.

Finale je donelo dosta uzbuđenja, Sale, trostruki uzastopni pobednik zadnja 3. All Stara, ne uspeva da šutira kao prošli All Star kad je dao 21 i 23 trojke, i postiže za njega prosečnih 16 trojki i osvaja srebro, drugi šutira Nuhodžić i daje 14 trojki. Pivnički postiže takođe 14 pa se pristupilo ponovnom šutiranju za bronzu gde Pivnički postiže 16 a Nuhodžić 15 s tim što mu je ispala zadnja šarena za bronzu. Gavrić podbacuje u finalu i daje samo 7. Zadni šutira srebrni sa prošlog All Stara Dobranić i sa 21 trojkom zasluženo pobeđuje. Veliko hvala volonterima Miroljubu Mamuziću i Stefanu Majstoroviću  koji su odlično i precizno vodili zapisnički stol i merili vreme. Vidimo se na sledećem desetom ALL STAR-u Basketaša NS u februaru 2024.