Video celog toka takmičenja možete pogledati klikom “OVDE”

Društvo, ovde se možete podsetiti All stara Basketaša NS održanog 20.02.2022

Osmi po redu ALL STAR Basketaša NS održan je 20.02.2022. Korona epidemija je sprečila takmičenje 2021 godine, a Sportsko udruženje Basketaši NS uspeli su da opstanu za vreme korone i mnogih restrikcija, zabrana okupljanja i kad je interesovanje za basketima značajno opalo.

Takmičenje 2022  je prošlo u lepoj atmosferi. Pripreme za samo takmičenje je počelo izradom medalja za najbolja tri trojkaša sa posvetom na poleđini i logom Basketaši NS. Kupljene su i stavljene nove mrežice kako bi osećaj trojke bio lepši , rekovi su utegnuti, kamera je sve zabeležila u HD rezoluciji, urađena je muzika od 90 sekundi sa brodskom sirenom na 30 i 60 sekundi kao orjentir brzine šutiranja. Volonteri Dušan Mađarev i Stefan Majstorović koji su kao zapisničari uredno i tačno vodili zapisnik, merili vreme za šutiranje i ispratili žreb za redolsed šutiranja takmičara veliko hvala . Urađena je lepa pozivnica u vidu postera sa fotografijama najboljih šutera na prethodnih sedam All Star-ova. I na kraju možda i najlepše, urađene su divne fotografije i video da bi uspomene što manje izbledele

POSTER POZIVNICA:

Medalje za takmičare:

Takmičari:

Finalisti:

Plasman:

Na osmom All Staru Basketaša NS viđeno je zanimljivo takmičenje sa dosta novajlija. Kvalifikacije otvara Dobranić sa velikih 18 trojki i stavlja pritisak na ostale takmičare, kao drugi Filip Žica kreće fantastično na prva dva reka sa 8, da bi na kraju ubacio odličnih 16 trojki, treći nastupa novajlija Đorđe Dragičević od kojega se očekivalo više od 8 trojki koliko je postigao i Slobodan Jović, Jovica Petković postiže 7 trojki pa mu fali samo jedna šarena ubačena trojka za finale što je isti slučaj i sa Pavlom Uverićem sa 7 trojki od koga se više očekivalo. Naredni takmičar je Sale Majstorović koji postiže odlične 21 trojke. Đorđe Lazarević nema svoj šuterski dan i postiže 5 trojki. Od novajlije Igora Devića se mnogo više očekivalo od 8 trojki. Sledeći nastupa Elie Hakim koji je imao tremu, pa ubacuje 1 trojku. Dušan Kralj sa 9 trojki za dlaku ostvaruje plasman u finale. Vuk Miljević nema svoj šuterski dan sa 6 trojki, ali lepo od njega da nije zaboravio Basketaše NS od kako živi u Sloveniji. U dokvalifikacijama sa 8 datih trojki nastupaju Dragičević koji postiže 3 od 6 trojki ali Slobodan Jović uspeva da zablista tada sa 5 od 6 trojki, Dević daje odličnih 4 od 6 trojki ali u finale ide Jović. Finale prvi otvara Sale Majstorović koji daje velike 23 trojke i fali mu jedna trojka da izjednači rekord Petra Stamenkovića iz 2018 godine (24 trojke u finalu) i Petra Šukare iz 2015 godine (24 trojke u polufinalu). Kao drugi Branko Dobranić postiže odličnih 19 trojki, na drugom reku gubi ritam da bi napao “tozla”. Kao treći nastupa Filip Žica koji da je ponovio 16 trojki iz kvalifikacija, uzeo bi bronzu, ali postiže 10 trojki. Slobodan Jović kao peti finalista popravlja utisak i sa 11 trojki zauzima 4. mesto. Veliko hvala volonterima Dušanu Mađarevu i Stefanu Majstoroviću  koji su odlično i precizno vodili zapisnički stol i merili vreme. Vidimo se na sledećem devetom ALL STAR-u Basketaša NS u februaru 2023.

Zapisnički stol: