Video možete pogledati klikom “OVDE”

Društvo, ovde se možete podsetiti All stara Basketaša NS održanog 17.02.2019.

Šesti po redu ALL STAR Basketaša NS održan je 17.02.2019. Takmičenje je prošlo u lepoj atmosferi. Pripreme za samo takmičenje je počelo izradom medalja za najbolja tri trojkaša sa posvetom na poleđini i logom Basketaši NS. Kupljena je i stavljena nova mrežica kako bi osećaj trojke bio lepši :-), rekovi su utegnuti, dokupljena je jedna lopta kako bi svih 5 lopti imalo istu težinu, kamera je sve zabeležila u HD rezoluciji, urađena je muzika od 90 sekundi sa brodskom sirenom na 30 i 60 sekundi kao orjentir brzine šutiranja, nađeni su volonteri Dejan Petrović i Aleksa Pivnički koji su kao zapisničari uredno i tačno vodili zapisnik, merili vreme za šutiranje i ispratili žreb za redolsed šutiranja takmičara. Urađena je lepa pozivnica u vidu postera sa fotografijama najboljih šutera na prethodnih pet All Star-ova.

Za šesti ALL STAR Basketaša NS prijavilo se 16 takmičara mahom sve specijalisti za trojke.

Šesti All Star je doneo kvalitetno takmičenje ali ipak nije dosegao kvalitet prošlogodišnjeg All Stara 2018. Kvalifikacije su bile kvalitetne. M. Reljić pogađa 9 trojki, D. Karanović kao odličan trojkaš učestvuje prvi put i verovatno zbog toga pogađa samo 3 trojke, S. Jović odlično šutira i daje 12 trojki i fali mu jedna za finale, R. Duša pogađa 4 trojke, Đ. Lazarević odlično kreće ali na zadnja 3 reka daje samo 2 trojke i završava sa 8 trojki, V. Dovat sve iznenađuje i sa 13 trojki prolazi u finale, M. Gavrić pogađa 10 trojki ali ni jednu duplu na žalost, N. Pantić pogađa 3 trojke, Sale Atanasovski pogađa 7 trojki a ni jednu duplu, P. Stamenković pogađa 13 trojki i prolazi u finale, zatim Sale Majstorović šutira najbolju seriju na takmičenju od 19 trojki, Ermin Nuhdžić pogađa odličnih 15 trojki, treću najbolju seriju takmičenja i ide u finale, I. Radunu fali jedna trojka za finale (12 trojki), V. Miljević na prvom reku ima čak 5 trojki ali do kraja pogađa samo još tri trojke, V. Momčilović pogađa 10 trojki a kao zadnji šutira N. Kovačević i sa 13 trojki prolazi u finale.

Finale donosi iznenađenja. Sale Majstorović kao prvi šutira u finalu i kreće sa 4 promašaja ali uspeva da se oporavi i to posebno pogodivši najteže četri zadnje trojke za drugu najbolju seriju na takmičenju od 17 trojki. Vlada Dovat kreće ludo i posle 6 šuteva ima 6 trojki ali ne uspeva da održi ritam do kraja i završava sa 13 trojki, zatim nastupa branilac titule, Petar Stamenković koji je na ALL STARU – u 2018 šutnuo 24 trojke i izjednačio rekord Petra Šukare sa ALL STAR-a 2015, Petar nema svoj šuterski dan i ubacuje 12 trojki, sledeći šutira Novak Kovačević koji ide “na sigurno” i u lakšem ritmu pogađa najviše trojki na početku serije da bi na zadnjem reku ubacio samo 1 trojku te završava sa 13 trojki. Posle Novaka sledi Ermin Nuhodžić branilac bronze sa ALL STAR-a 2018, Ermin kao prefinjeni šuter u finalu nije izdržao teret  te šutira za njega veoma skromnih 8 trojki. Pošto su N. Kovačević i V. Dovat  imali po 13 trojki i u kvalifikacijama i u finalu, šutiraju 5 dodatnih trojki da se odluči ko je srebrni a ko bronzani a bolju seriju ima Novak te uzima srebro.

 

Vidimo se na sledećem sedmom ALL STAR-u Basketaša NS u februaru 2020 🙂