2019

Ekipa Basketaši NS u sastavu prof. Nenad Đurin (organizator turnira ispred opštine N. Kneževac), Nemanja Milošević, Nikola Vujović i Sale Majstorović, nije uspela da odbrani tri zaredom druga mesta na basket turniru u N. Kneževcu 17.08.2019. Ovogodišnji turnir koji je bio sa mnogo kvalitetnijim ekipama nego prijašnje tri godine i značajno većim nagradnim fondom, 75000, 35000, 15000 din, trajao je dva dana i sa 12 prijavljenih ekipa. Basketaši NS su se pojačali profesionalnim košarkašim centrom Vujovićem koji je igrao u Kini i Ukrajini ali ipak nije uspela da se nosi sa ekipama koje igraju 3×3 basket turnire svaki vikend širom Srbije. Prvi dan Basketaši NS zauzimaju drugo mesto u grupi, ostvarivši skor 1-1 i odma naredni dan igaju četvrtfinale protiv prvoplasirane ekipe iz grupe 2. Taj basket Basketaši NS dobijaju sa 16-14 i ostvaruju plasman u polufinale. U pauzi se održavaju kvalifikacije u šutiranju trojki, a N. Milošević i Sale Majstorović uspevaju da se plasiraju u finale sa najviše pogodaka 11 0d 20. Basketaši NS igraju polufinale protiv ekipe Veternika za koje igraju M. Simin i Teofanović koji pogađa trojke u vrlo visokom procentu i uspevaju da pobede 16-9, 16-11 i plasiraju se u finale. Potom se održava finale trojki, najboljih 5 trojkaša, gde N. Milošević pogađa 14 od 20 trojki i osvaja pehar i loptu kao pobednik dok Sale Majstorović zauzima 2. mesto sa 11 trojki. U duelu za treće mesto Basketaši NS  uspevaju lagano da pobede prvi meč protiv Subotičkog Saxa 16-10. Drugi meč Basketaši NS vode 14-10 ali gube snagu i koncetraciju, pa Sax serijom 6-0 izjednačuje na 1-1. Majstorica kreće izjednačeno, i pri rezultatu 10-10, pley Saxa daje dve trojke čime rešava pitanje trećeplasiranog. Basketaši NS nisu ispunili očekivanja na ovogodišnjem turniru 2019 god., delom jer su uigrani protivnici igrali fantastično, delom što nisu naviknuti na “tuču”, a delom što nisu uspeli da odbrane niske igrače protivnika u šutu za trojku. Ipak ostaje uspomene, družanje i iskustvo koje su stekli ako budu igrali ozbiljne turnire 3×3 koji sve više ide u prvcu rvanja a sve je udaljeniji od košarke. Sudijski par Saša Pilipović Krojf i Rade Pijetlović Pips se nisu proslavili suđenjem pustivši klasični 3×3, grubi basket, dosudivši Basketašima NS 2 tehničke i namernu ličnu tokom odlučujućih mečeva. Zahvaljujemo se prof. Nenadu Đurinu na odličnoj organizaciji i načinu kako je dočekao Basketaše NS tokom turnira.

Četvrtoplasirana ekipa Basketaši NS u sastavu prof. Nenad Đurin, Nemanja Milošević, Sale Majstorović, Nikola Vujović

Pobednik u šutiranju trojki Nemanja Milošević (14 trojki od 20)

Basketaši NS

Prvoplasirana ekipa Bajmoka (crni), Drugoplasirana ekipa Veternik (beli) trećeplasirana ekipa Subotički Sax (na slici samo pley u crvenom)

2018

Ekipa Basketaši NS u sastavu Djurin Nenad, Jovan Komazec, Nemanja Milošević i Aleksandar Saša Majstorović uspela je  ponovo da odbrani prošlogodišnje drugo mesto, po drugi put :-),  na basket turniru 3×3 u Novom Kneževcu 18.08.2018  i osvoji 20 000 din. Prvog dana turnira, Basketaši NS odličnom igrom 16 – 5 i 16 – 1 uspevaju da se direktno plasiraju u polufinale. Drugog dana turnira Basketaši NS igraju polufinale protiv solidne ekipe iz Čoke za koje su nastupili igrači Dinamika i pobeđuju 16 – 5, 16 – 14. U finalu su se sastale dve najbolje ekipe u reprizi prošlogodišnjeg finala. Basketaši NS dobro igraju prvi meč i imaju vođstvo tokom većine prvog basketa da bi u samom finišu pri rezultatu 14 – 14, Subotičke sudije, čini se, oštetile Basketaše NS za dva faula a pri tome ekipa iz Subotice uspela je da preseče ključni pas Basketašima NS i odma daju trojku za vođstvo 1- 0. U drugom meču igralo se u sličnom ritmu do 7 – 7 da bi tada Subotičani predvođeni Aleksandrom Drakulićem vezali par trojki i dosta lako priveli kraju finalni meč 17 – 8, za prvo mesto na turniru. Ekipa Basketaša NS prikazala je najkvalitetniju igru od svih ekipa do finala i bili su blagi favoriti u finalu u kome nisu uspeli da ponove taj visok nivo igre dok su Subotičani najboljje odigrala baš u finalu. Aleksandar Saša Majstorović je uspeo da pobedi u pauzi takmičenja u šutiranju trojki pogodivši 11 trojki od 15. Čestitke za organizatora turnira ispred opštine Novi Kneževac, profesora Nenada Đurina.

Basketaši NS u sastavu Djurin Nenad, Jovan Komazec, Nemanja Milošević i Aleksandar Saša Majstorović

Zajednička fotografija prve tri plasirane ekipe.

Pobednik u šutiranju trojki Aleksandar Saša Majstorović, u finalu šutirao 15 – 11.

Proslava na popularnoj plaži Novoknežavačke reke Tise.

2017

Ekipa Basketaši NS u sastavu Djurin NenadMarko KrncevicZoran Knezevic i Aleksandar Saša Majstorović uspela je da odbrani prošlogodišnje drugo mesto na basket turniru 3×3 u Novom Kneževcu 05.08.2017 u konkurenciji 8 ekipa i osvaja 20 000 din. Basketaši NS su u finalu uspeli da se ravnopravno nose sa ekipom sastavljenom od par KLS igrača iz Subotičkog Spartaka i bili su na zicer od vođstva u finalu koje su Subotičani dobili 16-14, 16-12, pogurani pomalo i od sudija 🙂. Polufinale Basketaši NS dobijaju ekipu Kikinde 16 – 13, posle neizvesne završnice gde je bilo 13-13. Najbolji igrač turnira je prvoligaški igrač Subotičkog Spartaka, Prlja (205 cm) za koga niko nije imao rešenje. Čestitke za organizatora turnira ispred opštine Novi Kneževac, profesora Nenada Đurina. Vidimo se sledeće godine 🙂

Basketaši NS, redom – Aleksandar Saša Majstorović, Zoran Knežević, Marko Krnčević, Nenad Đurin

Prve 4 ekipe turnira

Aleksandar Saša Majstorović, Zoran Knežević i Marko Krnčević

Proslava u centru Novog Kneževca 🙂

 

2016

Ekipa “Basketaši NS” u sastavu Djurin Nenad, Peđa ( Marty), Sale Majstorović i Danijel Popović 05.08.2016 osvaja 2. mesto na basket turniru u Novom Kneževcu i osvaja 25 000 din. koje im uručuje predsednik opštine Dr. Radovan Uverić.

4Finale gubi protiv ekipe Bronx-a (16 – 8, 16 – 9) sastavljena od igrača Spartaka koji igra prvu ligu Srbije. Izuzetno uigrana ekipa Bronxa izvodi 3. alley oop – a kojim diže publiku na noge i šutem za tri preko 75% osvaja turnir.

2

Ipak Basketaši NS su pružili dostojan otpor, a Aleksandar Saša Majstorović pobeđuje u takmičenju trojkaša među 18 takmičara.

3